lördag 28 mars 2015

Earth Hour...



Earth Hour!

Må vara att kvällens timma mellan 20.30-21.30 "bara är en symbolisk handling" för att påminna varandra och oss själva om att vara sparsamma med jordens resurser. Det är ju ett faktum att resten av alla våra timmar och dagar, är dem som verkligen betyder något för jorden och alla oss som lever här. 


Men kan ändå vara en viktig handling, för att visa att vi är en av dem som bryr oss (för dem som styr). Det är en enkel handling, som sänder ett viktigt budskap... och ju fler som är med, desto mer visar vi att vi kan förändra. Att vi är villiga att aktivt göra något för vår jords och våra barn skull. För vår framtid. Det må vara "ett spektakel", men om vi inte bara gör något aktivt under denna timma i år, så kan det inte vara av ondo...

Så även om vi upprörs över att så många inte bryr sig alls i övrigt, så kan vi väl släcka våra lamporna just denna timma ikväll. Kanske göra stunden extra mysig med tända ljus och i gott sällskap av familj eller vänner, och hitta på något trevligt tillsammans... eller ensamma tillsammans med en god bok? Glöm bara inte att det allra viktigaste ju faktiskt är att vi vårdar våra resurser imorgon, och på måndag, och tisdag, och på onsdag... ja helt enkelt alla andra dagar också. Och det egentligen inte handlar om att släcka lampor. Det finns många fler och viktigare sätt att spara på jordens resurser, än att släcka lamporna. 

Kanske kan vi låta denna stund ikväll bli en stund när vi funderar på om vi kan leva lite mer resurssnålt på något vis imorgon och resten av våra dagar. Grunna på om vi kan transportera oss till jobb på ett mer miljösnällt vis, och om sommarens resmål ligger onödigt långt bort? Kan vi förändra våra kostvanor, vad vi köper, slänger och förändra vårt vardagsliv på något sätt som gynnar miljön och övriga människor på vår jord?

Oavsett hur vi lever våra vardagsliv skadar aldrig en stund av eftertanke. Kanske är det ikväll vi ska ägna oss åt det en stund. Vi skulle kunna göra det i nedsläckta rum, vid ett tänt stearinljus just ikväll, mellan klockan 20.30-21.30...


Länk till information om Earth hour:
Earth hour

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar