söndag 10 maj 2020

Miljövänligare vardag - Äta mindre kött...


Jag fortsätter äta mest grönsaker, fisk och ägg... och minska min köttkonsumtion.
Av miljöskäl främst, men kanske är det också av godo för min hälsa?

Fisk/ägg räknar jag alltså som "vegetariskt" (vilket förstås kan diskuteras). 

Mars 2020 
har jag 14 dagar (av 31) ätit totalt ca:

Nöt/fläskkött 600 gram
Kyckling 400 gram

April 2020 
har jag 9 dagar (av 30) ätit totalt ca:

Nöt/fläskkött 800 gram
Kyckling 100 gram

Jag kommer fortsätta visa resultatet under året. Här bilder på två exempel av köttfria måltider. Spagetti med vegetarisk sojafärssås (istället för köttfärs) överst och nedan steker jag en morotspannkaka, som vi äter med keso och jordgubbssylt. 

Mums!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar