lördag 24 mars 2018

Miljövänligare vardag - Earth Hour



Jag tycker att Earth Hour är både viktigt och samtidigt lite fånigt.
Som om en enda liten timma om året skulle göra skillnad.
Som en droppe i timmarnas enorma hav.

Men det är klart den också spelar roll!
...men bara om den faktiskt också påminner mänskligheten om att de kan göra skillnad och ändra vanor, även under resten av årets dagar och timmar.

Så som en symbolisk handling för att visa att vi bryr oss, släcker vi lamporna och tänder ljus här hemma. Vi sitter vid köksbordet och spelar sänka skepp i det gula fladdrande skenet från de tända ljusen. Sedan ger vi varandra teckningsutmaningar på varierade teman. Alla ska rita en sjöjungfru, en "matsu" (och jag som inte vet vad en "matsu" är får rita något som jag tror det kan vara), MacDonalds på en såpbubbla, en telefon, Mystic messenger, tändstickans pojke och någon som gömmer sig bland annat. Medan vi ritar sjunger vi sånger och pratar om ditt och datt på engelska. Vi har det supermysigt tillsammans helt enkelt. 

Och inte behöver vi vänta till nästa års earth hour för en mysig stund utan lampor och elektronik igång. Vi kan spara ström fler dagar och kvällar, både för att vi gör mer gemensamma saker och får mysig stämning hemma utan elektronik, OCH för miljöns skull.

Fram för fler timmar utan prylar och lampor som drar ström!

*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar