tisdag 13 december 2011

Workshop- Återbruk



Idag har jag haft ännu en härlig workshops-omgång, denna gång med klass 2 på Hannaskolan i Örebro. Jag har förutom det idag även porträtterat de återstående personerna ur Unionens personalstyrka under eftermiddagen. Men dessa bilder kan jag inte visa er ännu.

På bilderna här skymtar lite av elevernas arbete med materialen som skulle åkt i soporna om vi inte pysslat med dem. Övervägande alster blev till julpyssel, men även en del oväntat spännande saker skapades under dagen. Vad sägs om ett kakfat på fot med lock?! (tyvärr hann jag inte fånga det på bild). 

Alla barn var positiva och kreativa, och det verkade som de hade riktigt kul! 


En kille hade dock fått med sig ett färdigt "pysselkitt" från Panduro hemifrån. Jag har egentligen inget emot sådana kit (även om jag tycker det är roligare med pysselprojekt som bejakar egna initiativ och idéer), men idag fick han med sig sitt material hem igen. Detta av två skäl: För det första var ju avsikten att vi främst skulle arbeta med material som annars skulle slängas (Panduros kit var helt nyproducerat material). Det andra skälet är att jag vill uppmuntra barnen till egen kreativitet. Nu frågade pojken om jag ville följa instruktionerna som medföljde och hjälpa honom pyssla ihop materialet så den blev "som den skulle". Jag sa att, "Idag gör vi faktiskt inte så. Endera tar du med dig allt hem igen och pysslar ihop det hemma i sällskap med en annan vuxen eller kompis. Eller så får du använda materialet (även om det inte var tänkt så) ... men då får du pyssla ihop något på egen hand. Då blir i alla fall det färdiga resultatet något du skapat!". Han valde att plockaundan materialet och "hänga på" ett gäng killar som redan var i full fart med inspirerat pyssel.

Imorgon blir det ännu ett pyssel-pass, denna gång omgång 2 med klass 1. Sedan får jag fortsätta omhänderta bilder från olika fotograferingar. Jag har gjort en del fotograferingar på sistone som jag inte har skrivit om här inne på bloggen. Några är pågående projekt, och andra väntar på att publiceras. Ja och så finns det en massa andra tankar och alster som jag gärna skulle vilja göra inlägg om, berätta för er och visa, men dessa väntar på tiden och prioriteringen som krävs att ordna dem. 

Det är ju full rulle på livet. Förutom fotouppdrag, hemtjänst och Skapande skola-projekt är det födelsedagskalas, julpyssel på hemmafronten och myskvällar i skolan, samt familj och vänner som önskar lite umgänge. Däremellan så vill man få fint hemma, äta något gott, motionera eller bara njuta av en soft stund i naturen, med en bok, familjen ... eller spela lite piano eller fiol. 


Jag vill alldeles för mycket! 

Jag hinner inte med ens hälften av allt jag vill och planerar ... men så länge nästan allt jag gör är inspirerande, utvecklande, roligt och givande, så tänker jag inte alls klaga. Jag älskar mitt liv!

Efter dagens jobb har vi ikväll lånat ut en dotter till en kompis, ordnat en liten julbordsliknande middag, njutit av TVs luciakör, bakat julfigurer av marsipan, tvättat långa hår som annars blir till trassel och skapat både inbakade- och fyr-flätor innan läggdags.

Livet är underbart och snoigt. Att hinna njuta av det man gör och dessutom få till lite julstämning känns fint så här på Lucia!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar