tisdag 6 november 2012

Naturarvet



HJÄLP OSS BEVARA SVERIGES GAMMELSKOGAR
Det är för dig kostnadsfritt, och kräver bara ett musknapp-klick om dagen!

Du gör ett klick för skogen på:

http://naturarvet.se/

Varje dag går jag in på Naturarvets sida och gör min lilla insats för att hjälpa till att bevara en av Sveriges gammelskogar. Just nu är det Iglekärr som vi kämpar för att rädda. Det börjar bli bråttom, och vi behöver bli fler som hjälper till. Jag har även varit med och agerat sponsor av klicken, tack vare försäljningen av ReDesignade produkter. För varje ny ReDesign Viola-kund bidrar jag med 20:- till Naturarvet.

Var med och börja klicka du med! Det tar dig bara 2 sekunder/dag, men är avgörande för skogens framtid. Gör det för att bevara artrikedomen, vårt syre, moder jords välmående ... eller bara för du vill att dina barn ska kunna vandra i en skog även när de blivit vuxna. En så enkel handling, men ack så viktig, kan du inte vara för lat för!

Läs mer på deras hemsida eller nedan lite mer om insamlingen till Iglekärr:

Kopierat från Naturarvets sida:


NU GÄLLER DET!

Iglekärrs gammelskog är en gammelskog med unika naturvärden. Men det är också en vacker och rofylld plats att vara i och uppleva en orörd och ursprunglig natur. Iglekärrsskogen saknar idag skydd och om vi inte lyckas köpa skogen kommer den att avverkas.
Nu måste vi alla hjälpas åt om vi ska lyckas bevara Iglekärr! Tack vare alla som har hjälpt till kunde vi betala handpenningen på 535 000 kronor tidigare i år. Nu måste vi få ihop till nästa delbetalning på sammanlagt 1 555 000 kronor innan året är slut. Det ska vi klara!
Alla kan hjälpa till. Inget bidrag är för litet. Varje tia som skänks bevarar en kvadratmeter skog! Gör något just NU! SMS:a ”kotte150” till 72 980 så bevarar du 15 kvadratmeter gammelskog!
Om du vill göra en rejäl insats kan du göra som 52 skogsvänner redan gjort och köpa en ”egen” andel av skogen. För 1 500 kronor bevarar Naturarvet en specifik bit gammelskog åt dig. Du kan se din bit på kartan och (om du är bra på att orientera) gå ut i skogen och njuta av just ”din” del av Iglekärrs gammelskog.
Följ den spännande fortsättningen genom att klicka varje dag och se hur summan på räkneverket sakta men säkert växer…



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar