söndag 4 augusti 2013

På tal om vädret...




Tänk att soldyrkarna lämnar de underbaraste platserna, så fort molnen dyker upp och det äntligen blir ljuvligt!

När solen står som högst och sommarens svenska termometer visar 25- 30C, ja då är hela vår familj inte helt bekväma med väderleken. Visst är det skönt när sjön blir lika varm som luften, men inte om det blir outhärdligt att vara utomhus ... eller att resa i bil som saknar fungerande AC. Nej, vi är rätt glada om vi slipper smörja in oss i kemikaliefylld solskyddsfaktor, och om huvudvärken håller sig på avstånd från oss som är känsliga för värme och skarpt ljus. Då trivs vi bäst i skuggan, och är glada om vinden fläktar.

Vi får flera hundra meter strand för oss själva när solen går i moln, vid en av Vätterns vackraste badplatser denna lördag eftermiddag. Klockan 15.00 fanns inte en endaste parkering tillgänglig här, när vi passerade. Men medan vi roade oss en timma på Experimenthuset i Hjo dök några moln upp, och lagom till vi återanlände strax efter klockan 16, for alla soldyrkare och lämnade hela stranden fri till de få av oss som älskar naturen även utan stekande solgass. Nu har vi flera hundra meter sandstrand för oss själva. Vi njuter av att kasta oss skrattande i de stora ljumma vågorna, även när stormen tilltar och vi hör hur mörka moln närmar sig tillsammans med ett dovt muller. Det är först när vi anser åskan vara för nära, som vi packar ihop oss, in oss i bilen... och njuter av hemresan i vacker mörk väderlek och svalnande bil.

Finns det något mer underbart än att bada i ett stilla regn?
Och har ni verkligen känt hur obeskrivligt underbart hela skogen doftar när den är fuktig?
Har ni vandrat barfota över mossor, bark och barrmark?

Vi njuter av att få tillbringa hemresan efter badet, i vår äntligen svala bil. Med vackra mörka moln och ljusa slöjor till tonerna av skön musik i vår bilstereo. En nyrökt röding och goda färska räkmackor i magen, som vi intog vid Vätterns strand tidigare under kvällen.

Ja, då är det helt obegripligt för oss att så många lämnar Sverige under sin sommarsemester...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar