Gratis mat vi gärna skördar
letar ätbart gott på upptäcktsfärder.
Tar emot bekantas överflöd
av frukter, bär och annat underbart.
Rensar, smörsteker våra goda svampar
förväller, njuter, fryser in i mängder.
Strimlar, skalar, hackar frukt och bär
syltar, bakar pajer, kokar mos och kräm.
Körsbärsmarmelad och "spottsoppa",
blandad bärpaj, lingonsylt och saft.
Plommonsylt och fläderdricka,
färska blad och blommor i sallat.
Körsbärsmarmelad och "spottsoppa",
blandad bärpaj, lingonsylt och saft.
Plommonsylt och fläderdricka,
färska blad och blommor i sallat.
Huvudrätter, tillbehör,
drycker och desserter.
Direkt och utan mellanhänder
från trädgårdar och skogens skafferier.
Jo man tackar!
Jo man tackar!
11
*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar